La nevada va deixar un gruix de cinc centímetres a Manresa, suficients per posar potes enlaire alguns accessos i carrers durant gairebé dues hores. A partir d´1/4 de 10 del matí, quan la nevada s´intensificava i ja anava prenent a terra, els autobusos s´aturaven, els taxis quedaven fora de servei i molts conductors començaven a tenir problemes per circular en els vials i en els accessos a la ciutat amb més desnivell. La ciutat quedava trastocada per la nevada, sobretot per la incertesa sobre quina magnitud acabaria agafant.

Les tres empreses de busos de l´estació havien ordenat als seus xofers a 2/4 de 10 aturar totes les rutes, tant les escolars com la resta. «Els autobusos sí que haurien pogut circular, però els conductors es trobaven constantment amb cotxes encallats, carrers tallats en llocs com Bufalvent... són massa obstacles i no podíem garantir les rutes», van justificar responsables de Castellà i Transbages.

A partir de 2/4 d´1 del migdia, quan ja feia una hora i mitja que havia deixat de nevar, el servei va començar a recuperar la normalitat. Mentrestant, a la ciutat, les màquines de neteja de l´Ajuntament actuaven en els punts on era més complicat circular a causa de la neu, com al passeig del Riu fins a Sant Marc, en diferents trams del Pere III, a la Font dels Capellans, a la carretera del Pont o a les Bases i a l´avinguda Universitària.

Els carrers més problemàtics, on alguns cotxes van quedar encallats, són aquells que tenen més pendent, com ara el carrer Viladordis (a l´altura de les piscines), el carrer Cadí, a la barriada Mion, i vials de Bufalvent. Tots aquests carrers es van tallar durant una part del matí. També es va tallar la carretera del Xup a la Catalana, des del pont de Sant Francesc.

Els problemes viaris, però, tot i que van arribar en alguns moments crítics, no van ser excepcionals, gràcies també que hi havia menys trànsit als carrers de Manresa que en un laborable normal. I és que la nevada i el tancament d´escoles van fer quedar molts ciutadans a casa. A partir de les 11 del matí, quan ja havia deixat de nevar, la situació va recuperar a poc a poc la normalitat, i el plugim que va anar caient va ajudar a fondre la neu de la calçada.