Els Mossos i els Bombers van donar per finalitzada ahir al vespre la recerca d'un excursionista suís a qui havien estat buscant durant tot el dia per la Cerdanya, després que el guarda del refugi de Malniu hagués alertat que no hi havia passat la nit anterior. Finalment, els Mossos van descobrir que el desaparegut havia acabat allotjant-se a Manresa, en concret a l'hotel 1948 de la carretera de Santpedor.

L'alerta, segons fonts dels Bombers, va ser donada ahir al matí pel guarda del refugi de Malniu, al municipi de Meranges. Segons va informar el vigilant, l'excursionista, que feia un sender de gran recorregut des d'Andorra, havia reservat plaça per al refugi per la nit anterior, però no hi havia arribat.

Al llarg del matí, els Mossos d'Esquadra van fer diverses gestions per determinar si el desaparegut havia canviat els seus plans, però no el van poder localitzar a cap hotel de la zona ni tampoc es van poder posar en contacte amb cap amic o familiar que pogués conèixer el seu parador.

Per aquest motiu, a les 3 de la tarda, el grup de rescat dels Bombers i els Mossos de muntanya van iniciar la recerca sobre el terreny, al voltant de la zona que hauria d'haver recorregut a peu el dia anterior per arribar al refugi.

Finalment, poc abans de les 8 del vespre, els Mossos van acabar descobrint que l'excursionista havia acabat passant la nit a força quilòmetres de distància, concretament a l'hotel 1948 de Manresa. Per aquests motiu, els efectius van finalitzar la seva recerca.