"Aquestes coses no t'agrada que passin a casa teva, però qui més preocupat ha d'estar, no és el poble en sí, sinó la gent de CiU que governava llavors, alguns dels quals estan ara a l'oposició". Així s'ha manifestat aquest matí l'alcalde actual de Sant Fruitós de Bages, l'independent Joan Carles Batanés, a qui la visita de la Guàrdia Civil l'ha sorprès enmig d'una reunió de treball amb l'Ajuntament de Santpedor.

Batanés ha recordat que l'actual cap de l'oposició de CiU, Mercè Casals, era regidora de Cultura de l'època, en el moment en què es va impulsar el projecte de centre cívic i cultural Nexe, que és el que està sota sospita. De totes maneres, Batanés ha deixat clar que no pensa demanar explicacions ni a Casals ni a l'alcalde d'aleshores, ja que això, en tot cas, "ho ha de fer la justícia".

Amb tot, Batanés parteix de la premissa que "no s'ha fet res malament si no es demostra el contrari". Segons ha manifestat, el que es tracta és de saber si la donació de 34.000 euros a la fundació de CDC va ser pagada per l'empresa constructora, Grup Soler, "o si en realitat va ser pagada pels ciutadans de Sant Fruitós". I és que, segons ha recordat, tres dies abans d'acabar l'obra, es va fer una certificació final que preveia l'augment de 35.000 euros del pressupost. "Ara caldrà veure si aquesta certificació es va fer per motius justificats d'obra o no", ha dit.

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que l'Ajuntament, independentment de la investigació judicial, també continuarà la seva investigació interna del cas, que ja va començar fa tres setmanes. I ha afegit que Grup Soler "és una bona empresa de la comarca" i que, per tant, l'Ajuntament hi mantindrà el contracte de manteniment de l'enllumenat públic.