Un jove que va incendiar un caixer automàtic de Bagà ha estat condemnat a pagar 17.500 euros a l'entitat, Catalunya Caixa, pel valor dels nombrosos desperfectes causats a l'oficina bancària. Aquesta és la sentència que ha rebut del Jutjat Penal 1 de Manresa, que també el condemna a un any i mig de presó, pena que no haurà de complir si paga els diners.

Els fets van tenir lloc el 5 d'abril del 2014 a la matinada. L'acusat, Eduard G. J., amb el rostre cobert amb un passamuntanyes, va incendiar el caixer automàtic de Catalunya Caixa del carrer del Raval, a Bagà. Per fer-ho, va ruixar la màquina amb gasolina i hi va calar foc amb un encenedor. Com a conseqüència de la deflagració, ell mateix va resultar ferit amb cremades en diverses parts del cos.

Els veïns, en sentir la forta explosió, van alertar dels fets els Mossos d'Esquadra. Mentre diversos vehicles policials es dirigien a l'indret, una patrulla va localitzar un cotxe, a l'interior del qual hi havia l'acusat amb la roba parcialment cremada.

El noi, que presentava cremades, va manifestar espontàniament als agents que havia llançat un litre de gasolina al caixer i l'havia encès amb un encenedor. Les càmeres de l'entitat bancària van enregistrar el fet.