Protecció Civil de la Generalitat i l'estació d'esquí de la Molina van organitzar ahir al matí un simulacre d'avaria d'un telecadira, en el qual hi havia una cinquantena de passatgers. En l'exercici es va simular que havia caigut una de les cadires per un trencament d'una mènsula, amb un resultat d'un ferit greu i un d'ell. Durant el simulacre es van evacuar tots els usuaris de la resta de les cadires.

Els principals objectius van ser comprovar els diversos protocols d'avisos i comunicació entre tots els actuants en cas d'accident i assajar els procediments d'activació pel Pla d'Autoprotecció de l'estació. El simulacre va servir també per practicar les accions del personal de la Molina amb els mitjans i protocols propis; i realitzar el repartiment de tasques i coordinació dels diversos grups actuants, tant operativament com als diversos centres de control.

En l'acció hi van participar una seixantena de voluntaris (alumnes i professors) de l'institut Narcís Xifra de Girona, i d'instituts de Vic i de Mataró. En l'operatiu hi van intervenir nombrosos efectius de l'estació, dels Bombers, dels Mossos, del SEM i de Protecció Civil.

L'estació de la Molina va obtenir l'homologació del seu primer pla d'autoprotecció l'any 2010. El desembre del 2015 se'n va homologar la revisió. Els darrers anys s'han fet diversos simulacres amb la participació de mitjans externs als propis de l'estació, l'últim dels quals l'any 2012.