L'Ajuntament d'Igualada ha convocat per aquest dimecres, a les 8 del vespre, una concentració de rebuig al segrest i agressió contra una dona per part del violador reincident. L'acte es farà a la plaça de l'Ajuntament.

Aquest mateix dimecres al matí, l'alcalde, Marc Castells, ha demanat al departament de Justícia que "revisi els protocols de reinserció de presos", arran del cas del violador reincident que dissabte va atacar una dona a Igualada quan estava de permís penitenciari. L'objectiu, d'aquesta revisió, segons el consistori, és que "casos d'aquesta gravetat mai més no es tornin a repetir".

En un comunicat, l'Ajuntament ha mostrat la seva consternació "pels greus fets succeïts el passat cap de setmana, el segrest d'una dona a Igualada i la seva posterior agressió al municipi de Castellbisbal". L'alcalde, Marc Castells, ha fet pública la seva condemna en la compareixença municipal dels dimecres.

El consistori "rebutja i condemna de manera unànime i rotunda, un cop més, qualsevol tipus de violència vers les dones" i desitja "la recuperació de la víctima", així com expressa la seva "total solidaritat" i el seu "absolut suport als familiars i persones properes".

L'ens municipal, a més, posa en valor "la tasca diligent, ràpida i professional de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Igualada", que durant el cap de setmana "va desplegar un dispositiu de recerca exemplar, fet que va permetre detenir el presumpte agressor en poques hores".

L'Ajuntament vol agrair igualment "el permanent suport i la puntual informació que s'ha rebut en tot moment, des del passat diumenge i fins a dia d'avui, des de les conselleries d'Interior i de Justícia de la Generalitat de Catalunya".