Fiscal i defensa van pactar ahir una pena de dos anys de presó per a un jardiner de Puigcerdà que va atropellar intencionadament el seu encarregat. El ministeri públic sol·licitava inicialment una pena de set anys de presó per a l'acusat, Josep Riera, per un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

El processat va reconèixer que, cap a 2/4 de 10 del matí del 23 de desembre del 2014, estava al negoci de jardineria en què treballava a Puigcerdà amb dos companys, i va agafar una furgoneta de l'empresa sense el consentiment de l'encarregat, que li va recriminar la seva conducta.

L'acusat i la víctima van mantenir una petita discussió, després de la qual Riera va tornar a pujar al vehicle i va accelerar, mentre el seu encarregat estava d'esquena, fins a envestir-lo.

El processat va mantenir, no obstant això, que la seva intenció no era posar fi a la vida de l'encarregat i, un cop reconeguts els fets i pagada íntegrament la indemnització de 1.400 euros, el fiscal va rebaixar el delicte d'intent d'homicidi al de lesions, pel qual ha demanat dos anys de presó.

Com que el processat no té antecedents, l'advocat de la defensa va sol·licitar que s'apliqui la suspensió de la pena perquè no entri a la presó.