El llarg viaducte de l´eix Diagonal que creua la riera de Rajadell, entre Manresa i Sant Salvador de Guardiola, es va cobrar ahir al matí les primeres víctimes mortals de trànsit des que va ser inaugurat. Una veïna de Sant Fruitós de Bages de 47 anys, Pilar Pintó Serra, i un transportista de 38 anys d´origen búlgar van morir quan les furgonetes que conduïen van xocar frontalment, a causa de la invasió del sentit contrari per part d´un dels vehicles. L´espessa boira que hi havia i el paviment moll van ser les causes principals del xoc, segons va apuntar el conseller d´Interior, Jordi Jané.

L´aparatós accident va tenir lloc poc després de les 6 del matí. La santfruitosenca treballava en la distribució de premsa i, en el moment dels fets, estava cobrint una de les rutes diàries per entregar els diaris als quioscos de diferents municipis. La bagenca estava circulant en sentit Manresa (en direcció a l´enllaç amb l´eix Transversal) i, per causes que els Mossos investiguen, el seu vehicle va xocar frontalment contra la furgoneta del búlgar, que anava en sentit Igualada i que es dirigia a València, on havia de deixar la càrrega. Com a conseqüència del violent impacte, tots dos van morir.

Una tercera furgoneta que circulava en sentit Igualada, i que transportava productes de brioixeria, va poder frenar a temps per evitar l´impacte amb els vehicles sinistrats, però va rebre el xoc per darrere d´un cotxe, el conductor del qual va resultar ferit de caràcter menys greu i va ser evacuat pel SEM a l´Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. El xofer de la furgoneta va resultar il·lès.

Fins a l´indret s´hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers, que van excarcerar de l´interior dels vehicles els cadàvers de les dues víctimes. També s´hi van desplaçar tres ambulàncies del SEM, que va atendre el ferit, i nou patrulles dels Mossos d´Esquadra, que van tallar l´eix diagonal i es van fer càrrec de la gestió i de la investigació de l´accident.

Els dos cadàvers van ser traslladats als dipòsits de la Ciutat de la Justícia per fer-los l´autòpsia. El funeral per la santfruitosenca es farà molt probablement diumenge, a Sant Fruitós, a una hora encara per confirmar. Pel que fa a l´home mort, el consolat de Bulgària a l´estat espanyol es va fer càrrec dels tràmits de repatriació del cadàver al seu país d´origen.

La notícia de la mort de Pilar Pintó Serra va causar una gran consternació ahir a la població on vivia, Sant Fruitós, que també és el seu poble natural, on viuen els seus pares. La dona no tenia fills. Es dóna el cas que un germà seu, Xavier, també va morir per un accident de trànsit els anys noranta.

L´eix Diagonal va estar tallat fins a 3/4 de 12 del migdia entre l´accés de Salelles i l´enllaç amb l´eix Diagonal. Durant aquest període, la grua va retirar els quatre vehicles sinistrats, els Bombers i els operaris de Carreteres van netejar la via i els Mossos van fer la investigació de l´accident a peu de terreny.