La Direcció General de la Policia ha nomenat l'intendent Josep Guillot com a nou sotscap dels Mossos d'Esquadra a la Catalunya Central, en substitució del també intendent Josep Codina, que passa a responsabilitzar-se de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, a la seu central de Mossos.

Guillot, de 54 anys, ja va treballar fa uns anys a la Catalunya Central, concretament a la comarca del Bages, d'on va ser cap de la comissaria, entre els anys 2011 i 2012. Entre el 2012 i el 2017 va dirigir la comissaria de Sabadell i, des de feia un any, era el cap de la Divisió de Transport dels Mossos, al complex central.

Ara, tornarà a Manresa, però no a les dependències de la comissaria comarcal, sinó com a sotscap de la Regió Policial Central, territori que inclou les comarques del Bages, el Moianès, el Berguedà, el Solsonès, l'Anoia i Osona.

Aquest canvi forma part d'una reestructuració a fons de la cúpula dels Mossos, que ha afectat un total de 21 comissaris i intendents, que passen a ocupar noves àrees. El relleu de Codina per Guillot és l'únic canvi que afecta la Regió Policial de la Catalunya Central. El nou comissari en cap de la regió continuarà sent Sergi Pla.

Entre els nous nomenaments a dins de la cúpula de Mossos, hi ha el del fins fa poc comissari en cap, Ferran López, que va liderar el cos durant l'aplicació del 155. Ara passarà a ser adjunt a la Prefectura de la Policia. L'estructura del cos estarà dirigida pel comissari surienc Miquel Esquius, el nom del qual ja es va donar a conèixer fa dues setmanes.