Des que Pere Sobrerroca es va fer càrrec, l'any 1994, de les importants tasques de rehabilitació del convent de Santa Clara, la comunitat de monges de clausura sempre l'havia tingut com la persona de referència quan necessitaven fer-hi obres. «Però a part de ser un molt bon professional, també era una molt bona persona. Era un home molt compromès socialment i havia participat en iniciatives de caire solidari», explicava sor Lucía Caram, que el coneixia bé. I és que Sobrerroca estava vinculat a la comunitat religiosa de la ciutat, especialment a la parròquia de Crist Rei.

La religiosa explica la important tasca que va fer, com a professional de la construcció, als temples religiosos de la capital del Bages, però també destaca la seva implicació en el Banc d'Aliments del carrer Sobrerroca, impulsat per la Plataforma Ciutadana de Solidaritat. «Ho va fer de forma desinteressada», afegeix.

«Era una persona molt honesta. I fins i tot, quan es va retirar, fa uns cinc anys, va oferir als seus empleats poder agafar totes les eines de l'empresa que necessitessin. En el terreny professional, a més, feia honor al seu cognom, Sobrerroca, perquè tothom sabia que el material que utilitzava per a les obres eren de bona qualitat», recorda sor Lucía Caram, que destaca, sobretot, el seu tarannà solidari.