Els Mossos van detenir dissabte un conductor de 23 anys que va triplicar la taxa màxima d'alcoholèmia després d'accidentar-se a l'A-2, a Esparreguera. El jove, veí de Cornellà de Llobregat, no va senyalitzar l'accident, fet que va originar un greu risc per al trànsit.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, van tenir lloc cap a les 3 de la matinada de dissabte, quan els agents van rebre l'avís d'un vehicle aturat a l'autovia A-2 en sentit Lleida, al carril esquerre, a l'altura d'Esparreguera.

En arribar-hi, els Mossos van trobar una furgoneta accidentada en un tram de dos carrils, sense cap senyalització: el vehicle tenia els llums apagats i no hi havia els triangles de senyalització de perill. Els agents van comprovar que el conductor, que havia resultat il·lès, havia xocat contra la tanca lateral, al llarg d'uns 200 metres.

En fer-li la prova d'alcoholèmia, va donar positiu amb una taxa penal de 0,83 mg/l. Els agents van informar-li de l'obertura de diligències penals i de l'obligació de presentar-se al jutjat. El conductor, però, va manifestar diverses vegades la seva negativa a presentar-se davant del jutge. Davant d'això, els agents van detenir-lo per garantir la seva compareixença.