Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un jove de 17 anys d'Esparreguera per simular el robatori del seu telèfon mòbil, quan en realitat l'havia intercanviat per marihuana. El noi està acusat de simulació de delicte.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, es remunten al 23 d'agost, quan el menor, acompanyat del seu pare, va denunciar a la comissaria dels Mossos de Martorell un robatori amb intimidació, amb arma blanca, que havia patit suposadament en un parc públic d'Esparreguera, el dia abans.

Les investigacions van permetre localitzar el telèfon mòbil en qüestió, valorat en 879 euros, en una botiga de compravenda d'objectes de segona mà a l'Hospitalet de Llobregat. Els Mossos van esbrinar aleshores que la persona que havia venut el telèfon mòbil a la botiga l'havia canviat prèviament per marihuana, amb el mateix jove denunciant.

Amb aquestes noves dades, els investigadors van tornar a escoltar en declaració el menor, acompanyat del seu pare, qui finalment va admetre que no li havien sostret el telèfon, tal com havia denunciat, sinó que, efectivament, l'havia intercanviat voluntàriament per marihuana. Davant d'això, els agents van denunciar el jove per una simulació de delicte. El denunciat serà citat properament a la Fiscalia de Menors.

Els Mossos aprofiten per recordar que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l'Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa. L'objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d'un delicte d'estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.