La Generalitat haurà d'indemnitzar un veí de Castellgalí per apropiar-se d'uns terrenys de la seva propietat per a realitzar uns treballs de millora a la C-55. Segons la resolució de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), la Generalitat va ocupar "il·legalment" l'espai, pel que haurà d'indemnitzar-lo pel valor del terreny, els interessos des de llavors, i assumir els costos judicials. La sentència no és ferma pel que la Generalitat podria presentar recurs.

Segons recull la resolució, els fets es remunten a l'any 2015, en el marc de les obres de millora de la carretera C-55, entre Castellbell i el Vilar i Manresa. L'home va denunciar davant de la justícia que la Generalitat s'havia apoderat d'uns terrenys de la seva propietat a Castellgalí sense tramitar el corresponent expedient d'expropiació abans.

Segons la resolució, en el projecte d'obres consta com que les parcel·les 11 i 12 del polígon 1 de Castellgalí són de la Generalitat, però al registre cadastral, en canvi, s'indica que són del veí. Segons el TSJC preval el fet que estiguin inscrits al registre, i apunta a que, en cas d'haver-los expropiat, ho hauria d'haver fet constar.

Per aquesta raó falla a favor del veí i insta a la Generalitat a indemnitzar-lo pel valor del terreny, els interessos des del 2015 i assumir els costos judicials. No determina però, de quina quantitat es tractaria, ja que considera que, abans, s'ha de mesurar de nou el terreny ocupat.

La sentència, però, no és encara ferma i la Generalitat disposa de 30 dies naturals per a presentar el recurs.