El jutge de guàrdia de Manresa va decretar ahir presó per al veí de Manresa de 27 anys, D. F. R., que hauria causat l'accident de trànsit que hi va haver dissabte a primera hora del matí a la C-55, al terme de Callús, i en el qual va morir el cardoní de 39 anys Carles Amate.

D. F. R. va intentar fugir a peu del llocs dels fets. Conduïa sense permís perquè havia perdut tots els punts, i va donar positiu en alcohol i estupefaents. Els Mossos d'Esquadra el van detenir com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi imprudent i de dos delictes contra la seguretat viària. Ahir va passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia en va decretar presó. D. F. R., de nacionalitat espanyola, tenia antecedents.

L'accident va passar dissabte a 3/4 de 7 del matí. Hi va haver un xoc frontal entre dos turismes. El conductor d'un d'ells estava ferit molt greu. El de l'altre havia fugit a peu.

Els Mossos d'Esquadra, després d'assistir el conductor ferit, van intentar buscar l'home que conduïa el turisme que va causar l'accident i poca estona més tard el van localitzar. Van comprovar que l'home havia conduït amb el permís sense punts i que presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques. Va donar positiu, també, en THC (cànnabis).

El ferit crític va ser traslladat en helicòpter medicalitzat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va morir poques hores després a causa de la gravetat de les ferides.