Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a perpetrar robatoris a interior de domicili de manera habitual i continuada en diferents zones de Catalunya, entre elles, Manresa.

La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció 2 de Badalona i amb coneixement de la Fiscalia, es va iniciar a principis del mes de juny quan agents de les Unitats d'Investigació de les dues comissaries van començar a investigar dos grups de persones, de nacionalitat georgiana, que actuaven a la zona del Barcelonès, del Maresme, de Girona i de la capital del Bages.

A mesura que avançaven les dues investigacions, els mossos van constatar que els dos grups de lladres formaven part d'un únic grup criminal, motiu pel qual es va iniciar una única investigació conjunta per treballar el grup de manera global, identificant els principals integrants que es dedicaven a cometre els assalts als domicilis i iniciant seguiments per tal de detectar els seus moviments i acreditar la seva activitat delictiva.

El treball dels investigadors va arribar fins als receptadors, que van resultar ser dos homes els quals compraven tots els objectes sostrets i els tornaven a col·locar al mercat. Totes aquestes operacions les realitzaven des de dos domicilis situats a Barcelona.

El 21 de novembre es va dur a terme un dispositiu policial que va comportar l'entrada i escorcoll en set domicilis, dels quals 4 a Barcelona, 2 Badalona i 1 a Hostal de la població de Sant Andreu de Llavaneres. Els agents van detenir 13 persones, entre les quals hi havia els principals líders del grup criminal. Es dóna la circumstància que una setmana abans, els agents van detenir un altre membre del grup a l'aeroport de Barcelona quan intentava marxar cap a Geòrgia.

Durant l'operatiu hi van participar agents de la Unitat d'Investigació de les comissaries de Sant Martí i Badalona, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i del Grup Especial d'Intervenció (GEI).

Fruit de la investigació s'han resolt 22 robatoris amb força a domicilis i s'han recuperat diversos objectes sostrets, com ara joies, 145 telèfons mòbils, diversos aparells d'electrònica i més de 35 ordinadors portàtils i tauletes electròniques. També es van localitzar 10.225 euros, dues pistoles d'aire comprimit i material destinat al top manta. Els agents han constatat que els investigats feien enviaments de diners al seu país dels beneficis que obtenien de la venda de les joies i objectes sostrets.

Després de passar a disposició judicial, quatre dels detinguts van ingressar a presó. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Arran dels escorcolls, en un dels domicilis es van localitzar diverses peces de roba i complements falsificats destinats a la venda ambulant a peu de carrer.