Els Mossos instal·laran 1.022 controls de diversos tipus a les carreteres catalanes durant el pont de la Puríssima, per evitar un increment de la mortalitat, segons va informar ahir el sotscap de Mobilitat, Vicenç Gasulla. El Servei Català de Trànsit va demanar que s'extremi la prudència al volant després de disparar-se aquest any la mortalitat, amb 178 víctimes, el 17,5% més que el 2017.

En declaracions als periodistes, el director del Servei Català de Trànsit, el berguedà Juli Gendrau, va cridar a la prudència a les car-reteres, pel que consideren el tercer pont de mobilitat més important de tot l'any, darrere de Sant Joan i Setmana Santa.

En l'operació anada, que s'intensificarà avui al matí, algunes de les carreteres més conflictives seran l'eix del Llobregat (C-16), entre Berga i Bagà; i l'eix Transversal (C-25), sobretot a Osona, a banda de la C-14 i l'A-2, entre altres carreteres.

Diumenge a la tarda, en l'operació retorn, algunes de les vies més conflictives seran, segons les previsions, l'A-2, la C-14, l'N-230, l'N-260, la C-16, la C-17 i la C-55, en aquest cas entre Manresa i Castellbell.