Els Mossos han detingut una veïna de 36 anys de Manresa, de nacionalitat albanesa, acusada d'haver sostret diverses joies de la casa de l'anciana que havia cuidat anteriorment, de 94 anys d'edat. L'arrestada està acusada d'un delicte de robatori amb força.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, van tenir lloc dilluns passat, quan l'afectada va denunciar que una excuidadora seva li havia sostret joies.

Segons va explicar la víctima, aquell mateix dia va acudir al centre de dia d'on és usuària, i la seva treballadora de la llar es va quedar sola a casa, fent feines. Mentre la noia netejava, es va presentar al domicili una cuidadora que havia tingut anteriorment. La dona va accedir a la casa amb unes claus i va comentar a la noia que només volia recollir una cosa que s'havia deixat. Va entrar en diverses habitacions i va marxar ràpidament.

Tot seguit, la noia de la neteja va informar dels fets als familiars de l'anciana, els quals van anar a la casa. Després de fer les comprovacions es van adonar que hi havia dues caixetes del tocador obertes, i van trobar a faltar un braçalet i un rellotge.

Arran d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació que va determinar que l'excuidadora havia obtingut les claus de la casa de forma il·lícita, per poder entrar i sostreure les joies. Va ser localitzada i detinguda abans-d'ahir a Manresa.