Un incendi va cremar completament ahir a la tarda el primer pis d'un bloc de Castellbell i el Vilar. De resultes del foc, del qual ahir al vespre encara no s'havien pogut determinar les causes, el jove inquilí que segons fonts municipals en aquell moment era a l'habitatge, va resultar ferit lleu i va ser traslladat pel SEM a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb cremades a la cama i amb afectacions per inhalació de fum. Tanmateix, segons les mateixes fonts, ahir al vespre semblava que el jove no hauria de ser ingressat i que podria passar la nit a Castellbell, probablement a la residència d'avis del poble, tenint en compte que a casa seva no hi podia tornar. Tampoc no es descarta que el foc vagi ocasionar la mort d'algun animal domèstic.

Els Bombers van rebre l'avís a les 18.22 hores i van desplaçar diversos efectius fins al bloc afectat, situat al número 3 del carrer de Sant Jeroni de Castellbell. Es tracta d'un edifici de nova construcció on viuen mitja dotzena de famílies, cap de les quals hauria resultat afectada, com tampoc l'estructura de l'edifici, segons les primeres valoracions que va avançar ahir al vespre el regidor de la Via Pública de Castellbell, Fèlix Enrich. El pis, en canvi, s'hauria cremat per complet a causa de la gran quantitat de combustible que hi havia a l'interior en el moment de l'incendi.

Cap a les 9 del vespre el foc ja es donava per extingit, si bé els tècnics tot just estaven valorant l'abast dels danys i encara s'especulava amb la possibilitat que els veïns haguessin de passar la nit a fora. L'Ajuntament va muntar un dispositiu per donar resposta a les famílies afectades, i ja va contactar amb fondes i hotels propers per poder-los reallotjar en cas que finalment no poguessin tornar a casa.

Diversos vehicles dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc dels fets, a banda d'agents policials i dues unitats del SEM.