Una noia de 23 anys de Manresa ha denunciat als Mossos d'Esquadra haver estat perseguida per un jove pel mig del carrer fins que li va acabar tocant el cul. Arran del seu testimoni, han aparegut a través de les xarxes socials altres víctimes de casos similars, comesos presumptament durant els últims dies per la mateixa persona, que no ha estat identificada. Els Mossos, que han tramitat la denúncia com un cas d'abusos sexuals, demanen que, si hi ha més afectades, també s'adrecin a la comissaria per denunciar els fets.

Segons explica a aquest diari la denunciant, Anna Garcia, l'individu va estar-la seguint des de la plaça de la Bonavista fins a la plaça de Catalunya de Manresa, en un llarg recorregut de quinze minuts a peu. Els fets van tenir lloc dimarts al matí. «Jo sortia d'un establiment a la Ben Plantada, i ja el vaig veure allà. Era un noi d'uns 25 o 26 anys, amb un barret negre i una jaqueta de color marró», explica Garcia, que afegeix que, en aquell moment, no va advertir cap gest d'ell que li provoqués inquietud.

El jove, però, la va començar a seguir Passeig avall, i ella se'n va adonar un cop ja era a la plaça de Crist Rei. «En aquell moment, el vaig veure darrere meu, i vaig comprovar que m'havia estat seguint», explica Garcia,que afegeix: «I em va continuar seguint tota l'estona. Quan ja érem a la plaça de Catalunya, amb molta ràbia, em vaig girar i vaig treure el telèfon mòbil per poder gravar-lo. En aquell moment, se'm va abalançar i em va posar la mà al cul. Li vaig donar una bufetada i va marxar corrent», relata.

«Li vaig veure la cara, però només vaig poder fer-li una foto d'esquena, quan marxava», explica Garcia, que afegeix que no es va sentir atemorida per la situació. «No vaig sentir por, sinó molta ràbia. Va ser molt frustrant. Com pot ser que passin aquestes coses?», es pregunta indignada.

La manresana va anar a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra de Manresa. Fonts del cos policial han explicat a aquest diari que han obert diligències per un cas d'abusos sexuals i han passat l'atestat al jutjat de guàrdia de Manresa. De moment, no s'ha pogut identificar l'individu. Per aquest motiu, els Mossos demanen que, si hi ha víctimes d'altres casos similars, ho denunciïn també a comissaria.

De fet, arran del testimoni de Garcia, que ha exposat el seu cas a les xarxes socials, han aparegut altres noies de Manresa que asseguren haver estat víctimes dels mateixos fets. «En 24 hores, set noies s'han posat en contacte amb mi perquè asseguren que els ha passat el mateix amb aquest individu, que sempre va amb un barret negre», explica Garcia. «Els casos han succeït per diferents zones del centre de Manresa», diu.

Una d'aquestes noies, Mariona S., també s'ha animat a explicar el cas a les xarxes socials. Segons el seu relat, també va ser víctima dels fets dimarts. L'individu la va seguir del carrer del Bruc fins al carrer de Mossèn Vall. Segons explica, el jove també li va acabar fent tocaments i va marxar. La noia també li va fer una foto d'esquena, quan fugia corrent. «Per sort, no m'ha robat res, i estic bé, tan sols molt indignada», afirma. I afegeix: «No soc una persona que se senti intimidada quan passa per davant d'homes que et miren com si fossis una presa. Directament els ignoro i passo d'ells. Però no puc passar per alt accions com aquesta: homes que es pensen que són més i que poden anar perseguint les dones!», lamenta.