El macrojudici del Suprem a bona part del govern català de l'1-O, a Jordi Sánchez i a Jordi Cuixart té un perfil bagenc en la part periodística. Tres bagencs informen cada dia del que passa a la sala que presideix el jutge Manuel Marchena per als mitjans per als quals treballen.

Marc Martínez Amat, sanpedorenc, de fa anys vinculat als serveis informatius de Rac1, s'ha instal·lat les darreres quatre setmanes a Madrid per fer el seguiment del judici en les primeres setmanes i ha anat entrant des del Suprem en les connexions als diferents programes de l'emissora, que retransmet la vista en directe.

Marc Martínez treballa colze a colze amb Mar Poyato, periodista també de Rac1 que ja fa un temps que està treballant des de Madrid per a la seva emissora en els espais informatius, fonamentalment. Està especialitzada en la informació de tribunals, i, per tant, és també una de les veus que se sent a Rac1.

I Quico Sallés, periodista de Sant Joan de Vilatorrada, que ha seguit tot el procés de l'1-O des del primer dia treballant per a diferents mitjans, ara fa les cròniques dels primers dies del judici per al web El Món.