Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves entre 16 i 18 anys i n'hi ha dos més d'investigats, de 16 i 22 anys, com a presumptes autors de tres robatoris amb força.

Tots els detinguts i investigats són veïns de Berga i les detencions són el resultat d'una investigació oberta a final del mes de març passat, arran d'un robatori amb força en un establiment d'alimentació de Berga. En aquesta botiga, els lladres van forçar els accessos i van sostreure uns 1.400 euros en productes alimentaris, begudes alcohòliques i també diners en efectiu.

A més, durant la investigació es van produir dos robatoris més a la localitat. L'1 d'abril, en una botiga de roba, els lladres van causar danys per un valor superior a 3.100 euros, i l'endemà en un basar oriental. En els dos casos, els lladres també van emportar-se diners de la recaptació.

En els tres robatoris el modus operandi coincidia. Els robatoris eren comesos a la nit, quan els establiments eren tancats. Accedien al seu interior forçant les portes o els aparadors a cops de peu.

En els tres robatoris els investigadors van recollir indicis que situaven els presumptes autors en els diferents llocs dels fets i finalment, entre el 15 i el 17 d'abril, els Mossos d'Esquadra van detenir tres dels joves i mantenen els altres dos implicats com a investigats.

El detingut major d'edat va quedar en llibertat el mateix dia de la detenció després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan li ho requereixi. I els menors d'edat van ser lliurats sota la custòdia dels seus tutors legals per ordre de la Fiscalia.