Els Mossos d'Esquadra han nomenat el comissari Josep Lluís Rosell com a nou cap de la policia catalana a la regió central. Rossell substitueix Sergi Pla que ara ha estat nomenat cap de la regió metropolitana nord. Rossell era fins ara l'intendent adjunt de la prefectura de la policia.

El qui serà nou cap dels Mossos a la Catalunya Central va néixer el 5 d'octubre del 1962 a Arenys de Munt i és enginyer tècnic agrònom i de jove va treballar com a pagès. Des del 1996 i fins el 2001 va ser el responsable de l'àrea de selecció del cos, durant cinc anys va ser cap de comissària i finals de la dècada va ser va ser cap d'instructors de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, fins que va arribar a la prefectura de Lleida. Allà va ser cap de la regió policial de Ponent des del 2012 fins el 2016.

D'altra banda, el surienc Miquel Esquius, fins ara cap del cos dels Mossos d'Esquadra, serà nomenat nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental per petició expressa d'ell, segons han assenyalat els Mossos d'Esquadra en comunicat fet públic aquest migdia.

Aquests canvis van acompanyats d'una reestructuració més àmplia que el nou cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, va comunicar ahir.

Així, la comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la regió policial Metropolitana Nord, és la nova cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, un càrrec que fins ara mai havia assumit una dona. David Boneta continuarà essent el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Rafel Comas tornarà a ser cap de la comissaria general d'Investigació Criminal, un càrrec que va ocupar del maig del 2017 al juliol del 2018.

El cap de la comissaria d'Informació serà Xavier Porcuna, el de la Tècnica i de Planificació de la Seguretat serà Jordi Ferret, de Relacions Institucionals serà Josep Codina i el de la Divisió d'Afers Interns serà Jaume Garcia Valls.

Al capdavant de la Regió Policial Camp de Tarragona hi haurà Josep Maria Estela, mentre que la comissària Marta Fernández serà sotscap de la Comissaria general d'Investigació Criminal i Alicia Moriana sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

La prefectura de la policia ha establert com a prioritat, i així ho ha comunicat aquest dijous als comissaris, orientar tota l'organització al servei de la base. Altres objectius són millorar els sistemes de treball, les mesures per afavorir la igualtat de gènere, la lluita vers els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i la millora en l'atenció de les víctimes.