Un incendi va cremar aquest dilluns a la tarda unes 2,02 hectàrees de vegetació al centre de Masquefa en un descampat situat a tocar de l'avinguda de Can Valls, segons van indicar els Agents Rurals.

El foc, segons els mateixos agents rurals, podria haver estat provocat per l'ús de pirotècnia i des d'un principi els bombers ja havien assegurat que el foc tindria poc recorregut, tot i que havien constatat la dificultat que suposava que estigués en ple nucli habitat.

L'incendi es va originar als voltants d'un quart de tres de la tarda i en les tasques d'extinció hi van participar tres mitjans aeris i deu dotacions terrestres dels bombers.

Més incendis

D'altra banda, aquest dimarts a la nit i matinada s'han declarat incendis de petites dimensions en diferents punts de la Catalunya Central. A les 3 de la matinada al número 30 del carrer Sant Marc de Balsareny hi ha hagut un incendi de matolls que ha afectat el cobert d'una finca abandonada. En l'extinció del foc hi han treballat durant dues hores quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat.

A Manresa, un incendi ha cremat 400 metres de matolls al carrer Zamenhof. El foc s'ha declarat a 2/4 de dues de la mantinada i els Bombers l'han pogut controlar en mitja hora. Aquest dilluns a les 9 del vespre, també es van cremar 20 metres de matolls als marges de la BV-4131, a Puig-reig, al km. 11.

També aquest dilluns al migdia, a Sant Fruitós de Bages van cremar 200 metres quadrats de vegetació agrícola al cotat de la granja Cal Porta. El foc es va originar a 1/4 i 5 minuts de 3 i es va controlar ràpidament.

A Puig-reig, al carrer d'Orient quatre dotacions dels bombers van treballar per extingit un incendi que va cremar 1.000 metres quadrats de matolls i herbes al carrer d'Orient. Els bombers van rebre l'avís a les 13:38h.

Finalment, a Igualada, al costat de l'estadi atlètic municipal van cremar, com a Sant Fruitós, 200 metres quadrats de vegetació. El foc es va encendre poc abans de les tres de la tara i dues dotacions de bombers van intervenir per apagar les flames.

A Manresa, durant la revetlla també van cremar dos arbres a la plaça Catalunya situats just al darrere de la bandera. El foc es va originar cap a dos quarts de 12 de la nit i l'origen seria el llençament de petards. Efectius dels bombers i de la Policia Local de Manresa van actuar per extingir les flames.