La descripció que la menor va fer dels presumptes autors de la violació d'aquest cap de setmana a Manresa va ser un element clau per a la seva detenció. Segons recull la interlocutòria judicial, la noia va explicar als Mossos d'Esquadra com era el perfil, un per un, dels quatre arrestats. La menor de 17 anys va explicar a la policia que el primer dels seus presumptes violadors «tenia barba, era moreno i de pell morena i anava sense samarreta». I, segons diu la resolució, «es constata que aquesta descripció física podria coincidir amb l'aspecte físic de H.

També va explicar que «el segon noi que hauria entrat tenia els cabells curts, amb tupè», un tret físic, assenyala la magistrada, que podria correspondre a M. «El tercer tenia els cabells tenyits de ros», fet que correspon amb el d'A. I finalment «el quart seria M., que té cicatrius al braç i és de complexió forta», diu el document judicial que recull la manera com la jove va explicar qui serien els suposats autors del delicte. A l'habitació no hi havia llum però els joves feien servir els telèfons mòbils per il·luminar-se i, a més, hi entrava una mica de llum per la finestra.

Després dels fets, la jove va poder trucar al 112 a través d'un dels telèfons dels detinguts i, gràcies a la descripció que va donar dels nois, aquests van poder ser arrestats. La detenció es va fer la mateixa matinada de diumenge.

Dilluns els Mossos i els detinguts van tornar al tercer pis del número 17 del carrer Aiguader de les Escodines, on van trobar roba interior i un cosmètic que la menor s'hi havia descuidat en vestir-se ràpidament per fugir.