La Guàrdia Civil va confiscar a Manresa petards d'una partida que havia de ser destruïda, en el marc del dispositiu que va muntar per Sant Joan. L'Institut Armat també va clausurar una caseta de venda de pirotècnia a Òdena que era a menys de 20 metres de dues instal·lacions de gas natural.

En un comunicat fet públic ahir, la Guàrdia Civil va explicar que els petards confiscats a Manresa formaven part d'una partida amb un total de 4.506 unitats i de la qual també se'n van trobar a establiments de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Montgat, Malgrat de Mar, Castellbisbal i Pallejà, sense concretar exactament quants en van trobar a cada lloc. Aquests petards es van localitzar després d'una denúncia per estafa que va presentar l'empresa propietària del material i que n'havia encarregat la destrucció per 130.000 euros. L'estafa l'hauria comès l'empresa a la qual en virtut d'una resolució judicial se li va encarregar la destrucció dels petards.

D'altra banda, efectius de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil van procedir al tancament d'una caseta que es trobava a menys de 20 metres de distància de seguretat de dues instal·lacions de gas natural, contravenint el reglament de munició i pirotècnia.