Un intern de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, va ser evacuat ahir al matí en estat greu després de provocar un incendi a la seva pròpia cel·la.

Segons van explicar fonts del departament de Justícia de la Generalitat, l'intern es trobava al departament especial de règim tancat (DERT) quan poc abans de les vuit del matí va provocar l'incendi a la seva pròpia cel·la, de la qual es va resistir a sortir, segons van assenyalar les mateixes fonts.

Finalment, però, el reclús va ser evacuat de la cel·la i va acabar sent traslladat en helicòpter fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. El pres va resultar amb cremades a les mans i a l'esquena.

Com a conseqüència del foc, també es va haver evacuar un altre intern del centre penitenciari, aquest en ambulància a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, ja que va resultar intoxicat per inhalació de fum.

Un total de tres funcionaris van intervenir, amb rapidesa, en l'extinció i l'evacuació i posteriorment també van passar un reconeixement mèdic rutinari.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va activar un total de cinc dotacions: quatre ambulàncies i un helicòpter, que és el que finalment va traslladar el pres que va resultar ferit en estat greu.