L'Audiència de Barcelona ha citat per a avui al matí quatre dels cinc condemnats pel cas de la violació a la fàbrica Vinyes per decidir si entren o no a la presó.

El cinquè dels acusats ha estat citat a la mateixa Audiència de Barcelona per al proper dilluns 17 de desembre. La vista es farà per decidir la situació personal dels condemnats després que la fiscalia hagi demanat el seu ingrés a presó de forma immediata.

El tribunal va imposar a cinc joves penes d'entre 10 i 12 anys de presó i en va absoldre un altre que, a més, estava acusat per amenaces. També va absoldre un setè processat per omissió del deure d'evitar la comissió d'un delicte.

En el seu escrit de conclusions provisionals la fiscalia va considerar els fets com abusos sexuals, encara que finalment, en les conclusions definitives, va decidir elevar l'acusació a agressió sexual en el seu informe final, però l'Audiència va acabar descartant aquest delicte argumentant que la noia, que llavors tenia 14 anys, estava inconscient i per tant no es va produir violència ni intimidació. Els fets van passar la nit del 29 d'octubre del 2016 en el marc d'una festa a l'antiga fàbrica Vi-nyes de Manresa. La sentència de l'Audiència de Barcelona no és ferma i el cas ha estat recorregut per la fiscalia i per l'acusació particular, que demanen que el delicte sigui considerat com una agressió sexual i no abusos, tal com diu la sentència. Per la seva banda, les defenses dels ara declarats culpables també ho han fet, però per demanar l'absolució dels seus clients, que sempre s'han declarat innocents.