L'home que va resultar ferit greu per inhalació de fum en l'incendi que va tenir lloc diumenge passat a Sallent ja està ingressat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, segons han explicat fonts familiars, i li han retirat la sedació. José Rodríguez, de 53 anys d'edat, va ser traslladat en un helicòpter a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. Dimarts al vespre ja va ser traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Segons han explicat les mateixes fonts, aquest dijous l'equip mèdic va decidir retirar-li la sedació i ara estan en espera de com evoluciona.

Rodríguez és una persona molt coneguda a Sallent, ja que des de fa molts anys és venedor de cupons de l'ONCE a la plaça de la Pau del municipi. De fet, en aquest sentit, la família de l'home es mostrava ahir molt sorpresa i agraïda per l'interès i el suport que han rebut per part dels veïns al llarg d'aquests dies.

L'incendi que va provocar les ferides a Rodríguez es va originar diumenge passat al segon pis del número 87 del carrer del Cós de Sallent i ràpidament es va escampar per la resta de l'immoble, de manera que va destruir el segon pis i va afectar també el tercer i el quart. Arran del foc també van resultar ferides quatre persones, a més de Rodríguez.

El foc es va allargar durant hores i no es va donar per extingit fins poc abans de les sis de la tarda, i en la seva extinció hi van participar un total de vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més d'un cotxe escala amb el qual es va evacuar les persones ferides.

Ara per ara els veïns que vivien al bloc no saben quan podran tornar a casa seva i l'edifici, als baixos del qual hi ha un bar que és del mateix propietari del primer pis, ha estat precintat. Tots estan en espera que les asseguradores se'n facin càrrec.