El jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada va decretar l'ingrés a presó aquest dilluns dels dos homes que van realitzar dos delictes de robatori amb violència i intimidació i dos delictes de furt d'ús de vehicle durant el confinament a la capital de l'Anoia.

Els homes de nacionalitat espanyola i amb domicilis a Santa Margarida de Montbui van abordar tres persones al passeig Verdaguer d'Igualada al vespre del 14 de març. Un d'ells els va amenaçar amb un ganivet de grans dimensions mentre l'altre els perseguia amb un cotxe robat prèviament. Dues de les joves van fugir, però l'altra va ser interceptada i li van sostreure la bossa de mà, diners i tota la documentació personal i bancària. Després del robatori els dos presumptes autors van fugir amb el cotxe.

La Unitat d'Investigació va determinar que el vehicle utilitzat per cometre el robatori l'havien sostret el mateix dia a Igualada. L'endemà es va recuperar abandonat en un camí de terra de la mateixa població amb signes de forçament, amb el cablejat elèctric manipulat i múltiples danys.

El segon dels fets va tenir lloc el capvespre del 18 de març, quan un agent fora de servei de la Policia Local de Vilanova del Camí va alertar d'un robatori amb violència i intimidació en una farmàcia d'Igualada. Concretament, l'agent va observar com una motocicleta amb dos ocupants estacionava al carrer Sebastià Artés i, mentre el conductor del vehicle esperava, l'acompanyant va accedir a l'establiment. En pocs instants va sortir corrents i ambdós van fugir a gran velocitat direcció contrària.

Quan els mossos van arribar al lloc dels fets van constatar que l'home havia amenaçat les dues treballadores amb una destral de grans dimensions que portava amagada a l'esquena. El lladre no va aconseguir sostreure res però va danyar la màquina de canvi donant diversos cops molt violents amb la destral.

Els agents van comprovar que la motocicleta utilitzada per cometre l'atracament havia estat sostreta el dia 12 de març a Igualada. Arran aquests fets es va obrir una investigació que va concloure a finals de la setmana passada amb la detenció dels dos autors i el seu posterior ingrés a presó.