Pau Camp, manresà de 45 anys i fill del compositor Manel Camp, ha mort aquesta matinada en un accident laboral a la mina d'Iberpotash a Vilafruns, a Balsareny. El treballador, subcontractat per ICL Iberia a l'empresa berguedana Montajes Rus, hauria perdut la vida en caure-li a sobre una placa rocosa de grans dimensions, el que es coneix com un llis, segons ha pogut saber aquest diari.

Els fets han tingut lloc al voltant de les 4 de la matinada a les galeries de la mina ubicada a Balsareny. Ràpidament se l'ha pogut extreure de la mina, però no ha estat possible salvar-li la vida. L'aixecament del cadàver s'ha fet a primera hora del matí.

L'empresa i els Mossos d'Esquadra segons han confirmat a Regió7 fonts d'Iberpotash. Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital del Bages i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, d'acord amb els procediments habituals.

L'activitat minera ha quedat aturada a les instal·lacions de Balsareny, Súria i també de SúriaSallentSegons les mateixes fonts, i com es fa sempre en casos d'accidents mortals en senyal de dol, l'empresa no reprendrà l'activitat fins després del funeral del treballador mort.

Darrer accident mortal el 2015

El 25 de novembre del 2015, la mina de Vilafruns va ser escenari d'un altre accident mortal en què va perdre-hi la vida el navassenc Sergi Font Vilardell, treballador de l'empresa Montajes Rus, subcontractada per ICL Iberia. Font era veí de Navàs de 26 anys, feia tasques de manteniment i va morir en caure-li a sobre una roca despresa de la galeria on es trobava.

Aquest va ser el darrer accident mortal que ha tingut lloc a les mines del Bages on han mort un total de 20 treballadors des del 1990.