Quatre miners van resultar ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa d'extracció de material de la mina de Cabanasses, a Súria, abans-d'ahir a la tarda. Segons van informar ahir fonts d'ICL, un camió carregat de runa que anava a sortir a l'exterior del túnel va perdre el control, va anar enrere i va impactar contra una cabina d'emergència.

La cabina s'utilitza habitualment com a àrea de descans i en aquell moment hi havia a l'interior els quatre empleats que van resultar ferits. Un d'ells va haver de ser intervingut quirúrgicament en tenir una fractura a la clavícula i un traumatisme abdominal. Pel que fa als altres tres, un està en observació i als altres dos ja se'ls ha donat l'alta hospitalària.

Fins al lloc de l'accident es van desplaçar quatre ambulàncies del SEM, que van traslladar els quatre ferits fins a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Fonts d'ICL van informar que, a causa de l'accident, s'ha obert una investigació per aclarir els fets. Es farà en paral·lel a la d'Inspecció de Treball.

La CGT de Sallent i la del Berguedà van emetre, ahir, un comunicat on van exigir «a les empreses que operen a la mina de Súria que garanteixin la seguretat dels treballadors». Van detallar que el camió es va endur un cotxe, una caseta-contenidor i un menjador on menjaven els quatre miners.

El projecte inicial preveia que la rampa, que ha de connectar la superfície amb l'interior de la mina, i permetre doblar-ne l'explotació, estigués a punt el 2015, però qüestions tècniques n'han ajornat la finalització. El juliol el nou termini donat per l'empresa la situava a començament de l'any vinent.