Un grup de veïns de Sant Vicenç de Castellet han presentat una instància a l'Ajuntament del municipi en la qual demanen que s'adoptin «solucions immediates» a les ocupacions delinqüencials que hi ha al municipi. El grup de veïns impulsor d'aquesta iniciativa va explicar que ha recollit 1.841 signatures, encara que ahir no les va lliurar al consistori.

En la instància presentada ahir al consistori, els veïns asseguren que «els nostres carrers s'han tornat intransitables» perquè, segons va afirmar la portaveu d'aquest grup, Inma Bizarro, els veïns «viuen amb por» en una situació en la qual les «amenaces són constants».

Segons els seus càlculs, actualment hi ha una vintena de carrers del municipi amb habitatges ocupats. En alguns casos, les ocupacions afecten blocs sencers, i fins i tot assegura que s'han donat situacions en què hi ha hagut veïns que han marxat del seu propi habitatge per les molèsties que els ocasionaven els okupes.

Amb la instància demanen a l'Ajuntament «que deixi de vendre fum i faci alguna cosa». Bizarro insistia que «la situació s'agreuja dia rere dia» i que «estem farts de l'ocupació, dels robatoris i de les amenaces».

Aquesta mateixa setmana, expliquen els veïns, es va tallar l'aigua d'un pis ocupat. «Com a represàlia, [els okupes] van trencar els comptadors de tot el bloc i van deixar tots els veïns sense aigua», diu Bizarro. També explica que han de conviure amb baralles al carrer, robatoris a la via pública «o que entrin en un supermercat i s'emportin una bossa sense pagar, com si res», cosa que, segons assegura, està acabant «la paciència dels veïns».

«La gent va amb por que els robin, i no és una situació d'ara, ja és d'abans del confinament», assegura, i va afegir que «la gent comença a estar molt farta, temem que pugui passar alguna cosa greu», va manifestar la portaveu d'aquest grup de veïns després d'entrar la instància al registre municipal.

A banda de presentar la instància al consistori, els veïns tenen intenció de portar el cas a estaments més elevats, com el Síndic de Greuges. També preveuen portar a terme noves mobilitzacions per reclamar que l'administració actuï.