Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquest diumenge, en diversos serveis al medi natural. Dos d'ells s'han efectuat al Berguedà, on el cos ha rescatat una persona accidentada a Olvan i un excursionista a Castellar del Riu.

Rescaten una persona accidentada al circuit d'orientació d'Olvan

El cos ha rebut, a les 11.21 hores, l'avís que un home s'havia fet mal a la cama al circuit d'orientació d'Olvan. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat dues dotacions que han fet la primera atenció i han traslladat el ferit fins a l'ambulància del SEM.

Rescat d'un excursionista ferit a Castellar del Riu

Un excursionista s'ha fet mal al turmell a prop del càmping de la Font Freda, a Castellar del Riu, en un lloc no accessible per a l'ambulància. Els Bombers, que han rebut l'avís a les 12.57 hores, han activat 3 dotacions terrestres per traslladat el ferit fins a l'ambulància del SEM.

Els Bombers de la Generalitat han treballat, fins al 30 de setembre, en 213 serveis al medi natural, confirmant la tendència a l'alça d'aquest tipus d'actuacions.

Si aquest dilluns, que és festa, teniu previst fer activitat alguna al medi natural, extremeu les precaucions: planifiqueu bé la sortida (no apureu, torneu abans que es faci fosc, si no ho veieu clar, renuncieu a l'activitat), aneu preparats amb el material i roba adequats, seguiu la previsió del temps a través del Servei Meteorològic de Catalunya, aneu en grup i informeu de l'activitat prevista. En cas d'accident, truqueu al 112. Gaudiu de la muntanya, però amb seguretat.