El jutjat penal 2 de Manresa jutjarà la setmana que ve un home que presumptament va deixar els seus dos fills de curta edat sols al cotxe durant una hora i mitja per anar a prendre una cervesa en un bar proper.

Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals de fiscalia, el processat va deixar el vehicle, amb els infants -una nena i un nen- al seu interior i amb les claus posades, en un carrer de Manresa.

En el moment dels fets, la nena tenia 10 mesos i el nen tres anys i l'home se n'havia de fer càrrec perquè la mare de les dues criatures estava treballant.

Els fets dels quals s'acusa l'home van tenir lloc el 9 d'octubre de l'any passat entre dos quarts de tres del migdia i les cinc de la tarda i el cotxe va quedar estacionat al carrer Sant Antoni Abat de Manresa, un carrer a l'entorn de l'avinguda Universitària i la barriada Mion.

L'acusat hauria deixat el vehicle i els dos menors allà per anar a beure una cervesa en un bar de la zona.

Segons el ministeri públic, l'home patia un trastorn de dependència de l'alcohol i un lleu retard mental que afectava les seves capacitats cognitives.

Per al fiscal, els fets que presumptament va cometre l'home constitueixen dos delictes d'abandonament de menors en concurs ideal, pels quals demana una condemna d'onze mesos de presó -té en compte la situació de l'home perquè sigui un atenuant- i tres anys de llibertat vigilada amb l'obligació de sotmetre's a un tractament mèdic extern.

El judici per aquest cas està assenyalat per al proper dimarts al jutjat penal dos de la capital del Bages.