El jutjat de primera i Instància i Instrucció número 1 de Manresa ha acollit aquest dijous al migdia la vista oral del judici contra un ultra, veí de Terrassa, que està acusat d'amenaçar, a través de les xarxes socials, al periodista manresà i director del digital Nació Manresa, Pere Fontanals.

Els fets, que Fontanals va denunciar davant la fiscalia, van tenir lloc durant el mes d'octubre del 2018. A través de Facebook es va difondre un cartell, que va ser compartit «reiteradament» en cercles de col·lectius ultraespanyolistes a les xarxes, en el qual hi havia una fotografia de Fontanals sota la inscripció de «Wanted» (es busca) i també s'especificava el mitjà per al qual treballava. El periodista ha explicat, davant la jutge, que arran dels fets, quan sortia al carrer i en l'exercici de la seva feina, es va sentir "molt coaccionat" i "amenaçat".

A part del cartell contra Fontanals també se'n van difondre contra altres periodistes i també contra un membre dels CDR del Pont de Vilomara, qui també va denunciar els fets davant el ministeri públic. Fontanals concreta que va denunciar els fets perquè considerava que amb la difusió de la seva imatge i el mitjà per al qual treballava, quedava exposat i podia ser víctima d'alguna agressió.

Arran de la denúncia, la fiscalia va obrir una investigació i els Mossos d'Esquadra van poder determinar qui havia penjat els cartells a Internet.

Segons Fontanals, el ministeri públic ha qualificat els fets com un delicte d'amenaces lleus i l'acusat s'enfronta a una multa de 720 euros.