Un vigilant de Monistrol de Montserrat va ser apedregat aquest divendres a la nit pels participants en una festa il·legal que va tenir lloc durant tota la nit en una masia en ruïnes a l'entorn del municipi.

La rave, en la qual van participar vint joves, va ser desallotjada ahir al matí pels Mossos d'Esquadra després d'identificar i denunciar els participants.

Segons va explicar l'alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel, la festa il·legal va tenir lloc a l'entorn de la masia del Piteu, que és una construcció que actualment es troba en un estat ruïnós i a dins del parc natural de la muntanya de Montserrat.

També, segons va detallar l'alcalde, va ser divendres al vespre quan el vigilant va veure gent sospitosa a prop de la via de cremallera, i és a l'alçada de la zona del cementiri on els joves van llençar pedres contra el vigilant local. L'alcalde també va aclarir que els participants en aquesta rave serien joves de fora del municipi i que aquesta és la primera festa il·legal de la qual es té constància al poble des que es va decretar el confinament.

Tot i que el vigilant va detectar la festa il·legal divendres a la nit, no va ser fins ahir al matí quan es va desallotjar la festa. Segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra, el desallotjament es va fer cap a les 10 del matí, quan els participants van marxar de forma voluntària del lloc.

Arran dels fets, però, es van aixecar 20 actes, una a cadascun dels participants en aquesta rave, i també es va posar una denúncia per una festa il·legal. A més a més, es van comissar un generador elèctric, un altaveu i una caixa de música, segons van explicar les mateixes fonts.

Des que es van decretar les restriccions de mobilitat i també el límit de persones que poden reunir-se, s'ha detectat un degoteig constant de festes il·legals. Així, per exemple, a les comarques de l'àmbit de Regió7, ara fa dues setmanes, el 28 de gener, els Mossos d'Esquadra van denunciar un grup de 23 joves en una festa il·legal en ple confinament en un masia rural del nucli de Bellestar, al terme de Montferrer i Castellbò.

També a la Catalunya Central, el cap de setmana anterior es van identificar 28 persones que estaven incomplint les mesures anticovid en un mas de Piera, i també en un sol cap de setmana del mes de gener, la Policia Local de Solsona va aixecar 16 actes de denúncies pel mateix motiu en tres festes en habitatges particulars de la ciutat.

Tot i això, la festa il·legal més destacada que s'ha desallotjat des que es va decretar el confinament i fins ara a Catalunya va ser per Cap d'Any a Llinars del Vallès. Aquesta rave va tenir lloc en una nau industrial abandonada i va ser desallotjada pels Mossos d'Esquadra el dissabte 2 de gener, quan ja feia més de 40 hores que havia començat.

Aquell operatiu policial es va saldar amb dues persones detingudes, que després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs, i cinc persones investigades. A més a més, un total de 215 participants van ser identificats.