Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous dues dones de 33 i 30 anys, de nacionalitat romanesa i veïnes de Roda de Ter (Osona), per robar joies i diners a una ancià de 85 anys, a casa seva a Avià. Les dues dones van ser detingudes com a presumptes autores d'un delicte de robatori amb força.

Segons fonts policials, el 3 de març un veí d'Avià, de 85 anys, va denunciar un furt dins de casa seva. Segons la víctima, estava trastejant al garatge quan una dona va trucar al timbre i li va dir que buscava feina de netejadora. La víctima es va interessar per l'oferta de la senyora ja que necessitava algú que l'ajudés. Li va obrir la porta i li va ensenyar el pis.

Després de mitja hora observant l'interior del domicili la dona li va dir que tenia pressa i va marxar. Tot seguit, l'home va sortir a fer uns encàrrecs i quan va tornar es va trobar l'habitació regirada. Va trobar a faltar joies i diners.

Arran de la denúncia es va obrir una investigació que va permetre identificar les presumptes autores del robatori. Es tractava de dues dones conegudes policialment per altres fets similars. Van ser localitzades i detingudes aquest dijous a Vic.

Les dues detingudes, que ja tenien antecedents, van quedar en llibertat el mateix dia després de declarar a comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge en el moment en què siguin requerides.