Un persona que forma part de l’assembla local d’Arran a Manresa ha estat citada a declarar pels danys als parquímetres de la ciutat que es van produir el desembre del 2020, segons ha explicat Arran en un comunicat.

L’organització juvenil assegura que «l’única prova presentada per part dels Mossos d’Esquadra per vincular a la persona encausada amb els fets és la seva participació e nun a roda de premsa durant les protestes contra la sentència de l’1-O el 2019» motiu pel qual consideren que es tracta d’un «cas clar de persecució política».

El procés judicial és fruit de la denúncia que l’empresa concessionària de la zona blava de Manresa, EYSA, va presentar pels danys a les pantalles de 17 parquímetres de la ciutat que van quedar inutilitzats. Els danys es van produir a principi de desembre de l’any passat i Arran va reivindicar l’acció en un vídeo.

Arran critica ara que des d’un primer moment, l’Ajuntament de Manresa «va criminalitzar l’acció» en el ple del 17 de desembre. En aquest ple, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat David-Aaron López, va valorar els danys en uns 16.000 euros i que acabarien derivant a la ciutat. L’alcalde Marc Aloy va assegurar que es reclamarien els diners al autors de l’acció. Arran, els acusat de "populisme" i sosté que aquests diners els ha de pagar la companyia asseguradora. També denuncia que des del 2005 i fins el 2017, l'ajuntament ha pagat més de 2,5 milions d'euros a l'empresa. I també recorden que l'acció del desembre era per denunciar que l'ajuntament mantenia la concessió de la zona blava amb una empresa que "havia impulsat un ERTO il·legal" el 2020 i que s'estava permeten que EYSA "seguís acumulant beneficis amb un servei que hauria de ser públic i revertir positivament en les manresanes".

En el ple del mes de desembre tots els grups municipals menys Fem Manresa van condemnar els danys als expenedors de la zona blava de Manresa.