Un escalador va caure ahir d'una alçada de 35 metres a Gósol, al Pedraforca (Berguedà). Els fets van tenir lloc al voltant de les nou de la nit quan l'home es va precipitar mentre practicava l'escalada a la canal de Verdet.

Un helicòpter amb GRAE i metgessa especialista en rescats del SEM es van desplaçar fins a la zona, però el mitjà aeri va haver de retornar a causa de l’arribada de l’ocàs. Així, es planificà l’evacuació del ferit amb llitera i per terra, per la qual cosa van caldre moltes mans: es va mobilitzar el Grup Operatiu de Suport (GROS), que inclou servei d’infermeria, i un total d'onze dotacions terrestres.

L’operatiu de rescat es va allargar fins a la matinada d'aquest dissabte, quan el cos va poder traslladar el ferit a una cota més baixa, accessible per a l’ambulància del SEM. Cap a les 6.30 hores del matí se l'ha dut a l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

Els Bombers superen els 1.000 rescats en el medi natural el 2021

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han efectuat, des de l’1 de gener de 2021, 1.044 serveis de rescat al medi natural. Les dades superen les de l’any passat, fins ara l’exercici en què més serveis d’aquestes característiques s’havien produït. Segons ha informat el cos en un comunicat, aquest mateix dissabte han hagut de fer almenys nou intervencions, la majoria en espais de muntanya, però també a la costa. N'hi ha hagut a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), Sant Pere de Torelló (Osona), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), La Febró (Baix Camp), La Vall d'en Bas (Garrotxa), Gombrèn (Ripollès), Queralbs (Ripollès) i Tavertet (Osona), que se sumen al rescat al Pedraforca, a Gósol (Berguedà).