Els Bombers de la Generalitat han efectuat aquest diumenge dos rescats a les comarques de cobertura de Regió7. El primer va ser a Bellver de Cerdanya, concretament a les Penyes Altes del Moixeró. Els Bombers van rebre un avís a les 10.51 h per la caiguda d’un home a una zona rocosa a uns 50 metres del cim.

El ferit, un home de 66 anys, en caure va rebre un cop. L’helicòpter dels Mitjans Aeris de la Generalitat (MAER) i una dotació terrestre del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials dels Bombers (GRAE) van poder rescatar-lo. Posteriorment va ser traslladat a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya.

El segon rescat d’aquest dissabte va ser a Castellar del Riu, a la font de Cordera de Santuari de Cordera. Els Bombers van rebre un avís a les 11.23 h sobre una escaladora ferida per la caiguda d’una pedra. L’impacte va provocar a la dona de 59 anys una lesió a la mà i la luxació d’un peu.

En aquest cas, l’helicòpter no va poder sobrevolar la zona per falta de visibilitat per la boira, motiu pel qual va haver de ser atesa per terra. Un metge i una persona del GRAE van ascendir per rescatar-la i cap a les dues de la tarda, va ser traslladada en ambulància cap a l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé de Berga.