Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

El foc obliga a desallotjar les Brucardes i confinar Sant Fruitós

Les flames de l'incendi del Pont de Vilomara han encerclat la urbanització i els Mossos han evacuat tots els habitants

Les flames arriben a tocar del nucli urbà de Sant Fruitós

Les flames arriben a tocar del nucli urbà de Sant Fruitós VÍDEO: ALEX GUERRERO

Para ver este vídeo regístrate en Regió7 o inicia sesión si ya estás registrado.

Les flames arriben a tocar del nucli urbà de Sant Fruitós Pau Brunet

Llàgrimes als ulls i cares d'incredulitat mentre les flames engolien tot un turó davant dels seus ulls en qüestió de minuts. Aquesta era l'escena que s'ha viscut cap a 2/4 de 6 de la tarda d'aquest diumenge a l'entorn del pavelló de Sant Fruitós de Bages. Desenes de persones s'hi han reunit per veure com les flames de l'incendi del Pont de Vilomara arribaven a tocar a la porta del nucli urbà. Darrera de la muntanya que el foc estava calcinant fins arribar al peu de la C-16, hi quedava una urbanització de les Brucardes ja desallotjada.

Imatges del foc des de la urbanització de les Brucardes

Imatges del foc des de la urbanització de les Brucardes

La pregunta que es feien molts dels presents era precisament en quin estat havia quedat la urbanització. Els Mossos d'Esquadra han obligat a marxar tots els residents. Primer, els que estaven a primera línia del bosc. Després, tota la resta. L'Ajuntament de Sant Fruitós ha habilitat la biblioteca municipal i l'espai NexeJove per als que no tenien lloc on anar mentre que l'espai d'avis s'ha convertit en un centre per als equips mèdics. Segons ha pogut comprovar Regió7 en viu, la gent corria per agafar algunes pertinences i s'informava de diverses cases cremades.

El foc ha arribat a les Brucardes després de creuar el Llobregat empès pel foc i ràpidament ha arribat també al nucli urbà. Les flames eren molt vives, s'escoltava l'espetec dels arbres en caure al terra i el cel s'ha ennegrit. La quantitat de cendra suspesa a l'aire era notable i provocava picor als ulls i problemes per respirar.

"Els que no sigueu necessaris, cap a casa", ha començat a ordenar personal de Protecció Civil a les 6 de la tarda, que també demanava apartar totes les motocicletes i cotxes aparcats a l'entorn del pavelló esportiu i de l'escola Pla del Puig. Paral·lelament, el canal de Telegram de l'Ajuntament ha alertat que s'havia imposat el confinament de tota la població.

Compartir l'article

stats