L'incendi que ha començat a cremar aquest dilluns, poc després de les 3 de la tarda, entre l’abocador de Bufalvent i el Pont de Vilomara ja està estabilitzat. El foc ha afectat una zona de camps de conreu i massa forestal d'unes 46 hectàrees, segons els Agents Rurals.

Segons han explicat fonts dels Bombers de la Generalitat, a les 5 de la tarda hi treballaven set mitjans aeris i quatre de terrestres per controlar-lo ràpidament i evitar que el foc creixés. La prioritat dels efectius era el cap-flanc dret de l'incendi. L'antic abocador se situava cap al flanc esquerre.

Desallotgen el polígon de Bufalvent

Arran de l'incendi s'està desallotjant el polígon de Bufalvent, on el foc ja ha arribat al límit del carrer Pons i Enric, on es demanava ajuda a les persones que hi havia al mateix polígon per apagar el foc. També han confinat l'habitatge que hi ha al camí que porta cap l'abocador. Tot i això, al polígon es permetia entrar-hi a peu a les persones que hi haguessin d'entrar per alguna cosa; per exemple, a treballadors que hi tenien el vehicle. També s'ha desallotjat el personal del Parc Ambiental de Bufalvent i s'han confinat els veïns del camí d'accés a aquest parc.

Incendi a Bufalvent

VÍDEO: Vista de l'incendi que crema entre Bufalvent i el Pont

La C-16, tallada

L'incendi també es troba en un punt molt proper a la C-16, que s'ha tallat en els dos sentits de la marxa, entre Castellbell i el Vilar i Sant Fruitós de Bages. Cap a dos quarts de set de la tarda, s'ha reobert el trànsit en sentit nord, mentre que en sentit sud continua tallada. Els cotxes que van en direcció nord es desviaven per la C-55 mentre que els que es desplacen en sentit sud es desvien per la C-25 i la C-16c. Aquesta situació està provocant cues importants a la C-55 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa i a la BV-1225.

El foc s'afegeix al que des d'ahir a la tarda està cremant al Bages i ja ha afectat més de 1.600 hectàrees de diferents municipis. Aquest incendi es va iniciar al Pont de Vilomara.