El cinc vegades campió del Tour de França Miguel Indurain va visitar ahir al matí la vila dels Prats de Rei per inaugurar el nou Outdoor Center a l'oficina de turisme que entrarà plenament en funcionament en els propers dies. L'exciclista, que ja havia visitat l'Alta Anoia feia un any i mig amb motiu de la promoció de les rutes en BTT per la zona, es va mostrar molt satisfet de veure com es tira endavant un nou espai amb l'objectiu d'organitzar activitats a l'ai-re lliure, com la marxa nòrdica i rutes amb BBT, a més de dinamitzar l'oci a l'aire lliure anoienc.

En aquest centre d'activitats a l'aire lliure de la Catalunya central ubicat a l'entrada dels Prats de Rei també s'organitzaran sortides en grup i s'hi desenvoluparan cursos de formació. L'objectiu d'aquest centre, que té el suport del Consell Comarcal de l'Anoia i del Consorci per la Promoció Turística de l'Alta Anoia, en el marc d'Anoiaturisme, és la promoció turística i econòmica de la comarca. De fet, han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de treballar pel desenvolupament turístic de la comarca sota els mateixos criteris i amb la unificació dels recursos humans i econòmics en el desenvolupament d'un únic pla d'accions que es revisarà i validarà anualment també amb el sector privat.

Abans de la inauguració oficial es va fer una ruta amb Miguel Indurain amb bicicleta de 15 quilòmetres, sense dificultat per als participants, que va passar per diferents punts d'interès patrimonial de la zona. També es va fer una sortida de marxa nòrdica. Després de la ruta hi va haver un esmorzar de pa de pagès i botifarra de Calaf.

L'exciclista va agrair l'assistència de la gent i va recordar que la promoció turística i esportiva de la zona "està molt millor" que la primera vegada que hi va anar. El navarrès també va afirmar que espera que l'Outdoor Center tingui un bon futur i no passi com un projecte semblant que a Navarra es va haver de tancar al cap de dos anys de funcionament. Pere Massana, president del Consorci Turístic de l'Alta Anoia, va dir d'aquest centre que "és essencial per promocionar l'esport, el lleure, la natura i els Prats de Rei i rodalia". Jordi Calpe, vicepresident del Consell Comarcal, va assegurar que "això és possible gràcies a la implicació de totes les institucions i ajuntaments de la zona. Jordi Subirana, diputat delegat de Comerç i Esports de la Diputació de Barcelona, va dir que l'espai "ha de ser un referent esportiu i turístic no només de l'Alta Anoia, sinó de Catalunya en general". Finalment, l'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella, va afirmar que "això és l'inici d'un futur més esportiu".