Segueix-nos a les xarxes socials:

El vent destorba l'intent de trencar la barrera del so en una caiguda lliure

L'austríac Baumgartner cancel·la el salt estratosfèric perquè la meteorologia impedeix que s'alci el globus

El salt estratosfèric amb què l'austríac Felix Baumgartner pretenia convertir-se ahir en el primer humà a trencar la barrera del so en una caiguda lliure va ser cancel·lat a causa del excessiu vent.

Transmesa per unes 150 emissores de televisió, la missió va ser interrompuda a les 19.45, unes dues hores després d'iniciar-se els preparatius per inflar el globus en què Baumgartner volia pujar a l'estratosfera des Roswell (Nou Mèxic, EUA). L'esportista d'alt risc ja era dins la càpsula del globus que l'havia de pujar fins a 36.765 metres per llançar-se des d'allà al buit, quan els vents van tornar a agafar força després d'haver amainat unes hores abans, el que havia permès iniciar els preparatius.

El projecte ja va haver de ser ajornat de dilluns a dimarts a causa de les desfavorables condicions meteorològiques. Ahir a la tarda es desconeixia la data en què Baumgartner tornarà a intentar el salt.

Amb aquest experiment, Baumgartner esperava batre quatre rècords: ser el primer a superar la velocitat del so sense ajuda mecànica, a fer el salt amb paracaigudes des de més alçada, a protagonitzar la caiguda lliure més llarga i a pujar en globus al punt més allu- nyat de la Terra.

El globus d'heli té una alçada de 180 metres i el seu teixit, desplegat, cobriria 16 hectàrees. La velocitat del vent no pot superar els 5 km/h per garantir que no es faci malbé la tela, de 0,002 cm de gruix.

Prem per veure més contingut per a tu