L'Homo antecessor, l'homínid més antic d'Europa, mesurava entre 1,73 i 1,74 metres, una mica més alt del que es pensava, segons l'estudi més precís que s'ha fet fins ara sobre la seva alçada.

Juntament amb l'edat i el pes, l'alçada és un dels principals paràmetres que caracteritza poblacions i individus, pel que la seva estimació és essencial en àrees com l'antropologia forense i la paleontropología.

L'obtenció de la nova dada sobre l'Homo antecessor, una espècie amb unes proporcions corporals similars a les nostres, ha estat possible gràcies a una metodologia que es basa en els ossos dels peus, desenvolupada per investigadors de l'equip d'Atapuerca.

La nova metodologia, que acaba de publicar l'última edició de la revista científica Forensic Science International, ha permès calcular de la manera més "ajustada" la mida de l'Homo antecessor, anteriorment fixada al voltant d'1,71 metres.

Així ho ha explicat Ignacio Martínez, professor de la UAH i membre de l'equip d'Atapuerca (Burgos), on es va trobar l'Homo antecessor, i l'investigador Adrián Pablos, del centre mixt de la Universitat Complutense i de l'Institut Carlos III sobre Evolució i Comportament Humans, autor principal de l'article científic.