Dues suposades filles il·legítimes de Nelson Mandela han iniciat accions legals perquè es reconegui la seva relació amb l'expresident sud-africà, va informar ahir l'agència local de notícies Sapa.

Onica Mothoa i Mpho Poleix asseguren ser fruit d'infidelitats de Mandela durant el seu matrimoni amb la seva primera dona, Evelyn Mase, i els seus advocats ja han recorregut a la Justícia per aturar l'execució del testament de l'antic estadista, fet públic fa una setmana i en el qual elles no apareixen.

Aquesta informació la va confirmar en un programa de la televisió sud-africana l'advocat Mi-chael Katz, un dels administradors del testament, a qui Mothoa i Poleix van anunciar les seves intencions.

Katz va assegurar que les dues dones solament volen ser reconegudes en el text d'últimes voluntats i que no busquen rebre cap diner de la seva herència.

L'advocat va afegir que es reunirà amb els altres encarregats d'executar el testament de Mandela per tractar la reclamació.

El patrimoni de Nelson Mandela està valorat en 46 milions de rands (més de 3 milions d'euros) i es repartirà, segons queda disposat en les seves últimes voluntats, entre la seva família, els seus empleats, les institucions educatives per les quals va passar i el partit al qual va pertànyer, el Congrés Nacional Africà (CNA).

Familiars de les dues dones van explicar al popular programa de documentals de la televisió sud-africana Carte Blanche que ambdues van intentar posar-se en contacte amb Mandela perquè reconegués la seva paternitat, cosa que no van aconseguir mai.