Més de 10.000 persones s'han apuntat a un curs per Internet que impartirà la Universitat d'Edimburg sobre el bosó de Higgs, la partícula subatòmica descoberta pel científic britànic Peter Higgs.

El curs, titulat "El descobriment del bosó d'Higgs", és gratuït i s'impartirà en les properes set setmanes per aquesta universitat escocesa, en la qual el professor Higgs va treballar i va desenvolupar fa dècades la seva teoria del bosó.

En els passats anys 60, Higgs va desenvolupar la idea que les partícules no tenien massa quan l'univers va començar, i que la van adquirir una fracció de segon després per la interacció d'un camp teòric, conegut com el camp de Higgs. El científic va guanyar l'any passat el premi Nobel de física després que l'Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN) confirmés el 2012 amb un 99% de probabilitat l'existència del "bosó de Higgs".

Segons la Universitat d'Edimburg, els estudiants que segueixin el curs on-line podran conèixer, entre altres coses, el procés científic que va portar a descobrir el bosó, i s'espera que hi hagi la intervenció del professor Higgs i d'altres físics.

"La investigació del professor Higgs ens ha facilitat un profund coneixement sobre el desenvolupament de l'univers i aquest curs permetrà a qualsevol amb un ordinador i accés a la web prendre part d'un moment emocionant i revolucionari en el qual vivim", va dir ahir Arthur Trew, director de l'escola de Física i Astronomia de la Universitat d'Edimburg.

Aquest curs està a càrrec de la plataforma FutureLearn, una associació en la qual participen vint-i-tres universitats, així com el Museu Britànic, la Biblioteca Britànica i el British Council.