Els integrants del govern alemany han decidit presentar-se davant dels ciutadans a YouTube i ahir va ser el dia de la cancellera, Angela Merkel, que confessa en un vídeo les seves senzilles passions: escoltar música clàssica, cuinar i xerrar amb el seu marit .

Amb el títol de "El gabinet es presenta", els membres de la coalició formada per conservadors i socialdemòcrates revelen davant la càmera en poc més de tres minuts els seus gustos personals i els seus reptes de cara al futur.

Merkel, amb discreta jaqueta marró i un dels seus inconfusibles collarets, es defineix com a "noctàmbula" més que matinera i, si bé no és capaç de triar entre el mar i la muntanya, no dubta a mostrar la seva preferència per la música clàssica davant del pop .

"M'agrada estar a l'aire lliure, quan tinc temps també m'agrada llegir un bon llibre, anar a un concert de música clàssica o cuinar", assenyala. I així és precisament com s'imagina una tarda agradable: cuinar alguna cosa, compartir un sopar tranquil, veure una bona pel·lícula, fullejar el diari o obrir un llibre i comentar la setmana amb el marit, el catedràtic Joachim Sauer. A ell apel·la quan necessita consell, però també als seus amics més propers i, a la feina, als seus col·laboradors.

Merkel, doctora en Físiques, recorda els seus inicis en el món de la política fa 25 anys, amb la caiguda del mur de Berlín i la fi del règim comunista. "A la República Democràtica Alemanya ens trobàvem, feliçment, davant d'una situació totalment nova i es necessitaven nous polítics", assenyala l'ara cancellera, que es va afiliar llavors al recentment creat partit Despertar Democràtic.