L'elegància, l'estil i, sobretot, l'extrema magror de l'emperadriu Elisabet d'Àustria, coneguda com Sissí, continuen sent un atractiu turístic a Viena, on el museu que recorre la seva vida exposa ara diversos objectes personals, entre els quals un vestit, que mai havien sortit a la llum. Seda, encaix i ermini és el nom de l'exposició que fins al proper 24 de desembre es podrà visitar en un dels museus més famosos de la ciutat i pel qual el 2013 van passar 645.000 turistes.

La peça estrella d'aquesta mostra, amb la qual el Museu de Sissí celebra els deu anys d'existència, és un vestit de dues peces de gasa blava que al seu moment va lluir l'emperadriu i que va ser descobert en una caixa el 2012. "El més interessant és que aquest vestit és original i va ser portat per ella. És molt difícil obtenir vestits que realment ella va vestir", va aclarir el director general del consorci que gestiona el Museu de Sissí, Franz Sttlecker.

A més d'aquesta peça, l'exposició exhibeix un altre vestit, un pentinador, un barnús, un conjunt d'ermini, roba interior i diferents accessoris. El segon vestit, fet en gasa de seda de color os amb rivets de tons pastís, està format per tres peces compostes per una faldilla, una camisola i un cosset amb coll alt. L'emblema brodat en tots dos vestits, un dofí amb una corona, era característic del vestuari que l'emperadriu portava a l'illa grega de Corfú.