Els Premis al Inventor Europeu 2014, lliurats ahir a Berlín, van reconèixer els avenços en l'àmbit de la salut en destinar a aquest camp tres dels seus guardons.

Així, el britànic Christofer Toumazou va rebre el Premi d'Investigació de l'Oficina Europea de Patents pel seu descobriment d'un nou sistema més ràpid per analitzar seqüències d'ADN a través d'un dispositiu USB. També vinculat a l'àmbit de la salut, a la secció d'Indústria va ser guardonat l'equip francobelga liderat per Koen Andries i Jérôme Guillemont, per la seva conquesta d'un nou medicament contra la tuberculosi amb potencial per curar vuit milions de malalts a tot el món. A més a més, els danesos Peter Holme i Claus Hèlix-Nielsen van ser reconeguts pel descobriment d'un nou mètode de potabilització d'aigua amb el guardó en la categoria de petites i mitjanes empreses.

D'altra banda, el creador de la impressora 3D, el nord-americà Charles W. Hull, va vèncer en la categoria al millor inventor no europeu, mentre que els japonesos Takayuki Nagaya i Masahiro Hara, descobridors del codi QR, van ser els guanyadors del premi del públic.